Російську мову у паспорті замінять на англійську

четвер, 19 листопада 2015 р. о 11:40
Російську мову у паспорті замінять на англійську
Петро Порошенко

Петро Порошенко запропонував уряду дублювати інформацію в паспорті англійською мовою.

Про це йдеться у відповіді на електронну петицію, опубліковану на сайті Президента України.

Петро Порошенко відповів на петицію, опубліковану на офіційному сайті президента щодо пропозиції надавати українцям паспорт виключно українською мовою.

"Підтримую обурення громадян України стосовно дублювання в паспорті громадянина України друкованої інформації мовою держави, яка Верховною Радою України визнана такою, що здійснює агресію проти України. Враховуючи патріотичну позицію підписантів, а також прагнення українського суспільства до інтеграції в Європейський Союз, вважаю за необхідне дублювання друкованої інформації в паспорті громадянина України російською мовою замінити на англійську мову як мову міжнародного спілкування", – зазначив Петро Порошенко.

Відтак, Порошенко скерував звернення до уряду з пропозицією внести законодавчі зміни та дублювати інформацію в паспорті українця англійською мовою.

Нагадаємо, Петро Порошенко оголосив 2016 рік роком англійської мови.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024