Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

промисловість

uk.wikipedia.org

П'ятниця, 20 листопада 2015, 16:05

На Львівщині на 10,2% скоротився випуск деревообробної продукції

промисловість

У січні-жовтні цього року випуск промислової продукції скоротився на 1,1%, а у переробній промисловості – на 5,1%, порівняно з минулим роком.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Відтак, на підприємствах з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності випуск промислової продукції скоротився на 10,2%. Було вироблено 98,5 тис.м³ деревини, 118,4 тис.м² вікон, дверей з деревини, 5,7 млн.м² шпону струганого, 155,4 млн.шт. мішків та пакетів з паперу.

На підприємствах з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів випуск промислової продукції знизився на 2,8%.

У січні-жовтні цього року було вироблено 5 тис.т ковбасних виробів, 770 т м’яса великої рогатої худоби, 17,3 тис.т м’яса свійської птиці, 11,4 тис.т молока, 309 т свіжого неферментованого сиру, 17,1 тис.т йогурту, ферментованих молока та вершків, 46,1 тис.т борошна, 40,4 тис.т хліба та хлібобулочних виробів, 22,8 млн.дал натуральних мінеральних газованих вод.

У текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів обсяг продукції знизився на 6,4%, порівняно з січнем-єовтнем минулого року.

З початку року було вироблено 3,4 млн.шт. трикотажу, 1,7 млн.шт. трикотажного одягу для маленьких дітей. Також пошито 72,6 тис.шт. чоловічих костюмів, 269,5 тис.шт. суконь, 370,6 тис.шт. спідниць, 343,3 тис.шт. жіночих жакетів, 3,8 млн.шт. постільної білизни, виготовлено 702,7 тис. пар взуття.

У виробництві хімічних речовин і хімічної продукції індекс промислової продукції на підприємствах становив 72,5%. Зокрема, було випущено 15,5 тис.т фарб та лаків, 712 т засобів мийних та для чищення, 469 т парфумних та косметичних засобів.

На підприємствах з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції обсяг продукції зменшився на 2,1%. У галузі виготовлено 33,8 тис.шт. блоків дверних і віконних з пластмас, 1,1 тис.т посуду столового і кухонного з пластмас, 105,6 млн.шт.ум. керамічної будівельної цегли.

У січні-жовтні цього року на підприємствах машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устатковання, зниження обсягу виробництва склало 11,5%.

Було вироблено 5,2 тис.шт. приладів для вимірювання електричних величин, 33,9 тис.шт. люстр та світильників електричних, 117 шт. вантажопідіймачів та конвеєрів пневматичних, 260 шт. верстатів для оброблення твердих матеріалів, 53,4 тис.т комплектів проводів для транспортних засобів.

З галузей переробної промисловості наростили випуск продукції підприємства фармацевтичного та металургійного виробництва.

У січні-жовтні, порівняно з минулим роком, на 10,5% зріс обсяг випуску продукції на підприємствах з виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів. Більше вироблено препаратів лікарських, що містять алкалоїди або їх похідні; препаратів лікарських, що містять гормони і не містять антибіотики.

На підприємствах металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів, крім машин і устатковання обсяг промислової продукції збільшився на 22,8%.

Щодо добувної промисловості і розроблення кар’єрів, то тут обсяг виробництва збільшився на 2,4%. У січні-жовтні 2015 року було видобуто 950,2 тис.т вугілля кам’яного, 115,8 тис.т нафти сирої, 641,2 млн.м3 газу природного, 870,3 тис.м³ пісків природних.

На підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря обсяг промислової продукції зріс на 19,1%. Вироблено 2,4 млрд.кВт·год. електроенергії, 2,1 млн.Гкал пари та гарячої води.

Серед галузей переробної промисловості найсуттєвішим був внесок підприємств з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів – 32,7% від загального обсягу реалізації.

Частка підприємств з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності становила 9%, з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – 8,1%, машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устатковання, – 7,2%. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.