Реклама,  24 листопада 2015

Сусідське беззаконня на розі Варшавської-Соснової

Вночі, 20 листопада на вулиці Сосновій виник конфлікт між забудовником та мешканцями сусідніх будинків.

Невідомі люди у нетверезому стані почали нищити паркан на земельній ділянці для будівництва будинку (на яку, до речі, є усі відповідні документи) і так нанесли забудовнику збитків у сумі на 100 тисяч гривень.

Некерований натовп не тільки поламав паркан будівельного майданчика, але й не пустив техніку на територію, і все це вказує на те, що такі агресивні та незаконні дії підбурені третіми зацікавленими особами, а саме власниками самовільно споруджених гаражів на території земельної ділянки.

На місце було викликано поліцейських, один чоловік навіть накинувся на патрульного, після чого був затриманий та доставлений у лікарню. Іншого активного учасника цих подій, викладача в НУ "Львівська політехніка", особливо обурювало те, що на території будівництва находиться його гараж (без документів), і тому він так боїться, що його знесуть.

Прес-служба патрульної поліції Львова також повідомила, що в одного із мешканців було вилучено мисливський ніж, яким власник ножа, через необережне поводження, наніс собі поранення у вигляді невеликого порізу.

У своїй заяві Львівське обласне кооперативне міжгосподарське об’єднання з агропромислового будівництва "Львівоблагропромбуд" пояснило свою позицію щодо майбутнього будівництва.

Голова правління ЛОК МОАП Роман Галайко офіційно заявив, що у "Львівоблагропромбуд" є усі необхідні документи для початку будівельних робіт, що дозвільні документи доступні для загального ознайомлення, оскільки в основі корпоративної політики "Львівоблагропромбуду" лежать відкритість та прозорість.

Також Роман Галайко зазначив, що на даний момент, "Львівоблагропромбуд" шукає архітектурно-дизайнерське  рішення, яке б гармонійно ввійшло в загальний контекст архітектури вулиць Соснова-Варшавська, і пообіцяв, якщо до проекту будуть вноситися якісь зміни, то це питання буде винесено на загальне обговорення для того, аби погодити ці рішення з громадою.

Окрім того, за словами Романа Галайка, в рамках будівельного проекту на вулиці Сосновій, "Львівоблагропромбуд" планує створення сучасного громадського простору для усіх жителів навколишніх будинків.

На даний момент, компанія працює з провідними урбаністичними архітекторами України та ближнього зарубіжжя для того, аби провести реконструкцію пішохідної зони та перетворити пішохідний бульвар неподалік у перший у Львові вільний вуличний громадський простір для відпочинку жителів навколишніх будинків.

Роман Галайко вважає, що це буде одна з найкращих сімейних відпочинкових зон Львова – комфортний пішохідний бульвар з стильними вуличними меблями та спортивними майданчиками для дітей і дорослих.

Також голова правління ЛОК МОАП на наголосив на тому, що він відкритий до діалогу, готовий відповісти на усі запитання, вислухати усі побажання мешканців сусідніх будинків, і зокрема, попросив не йти на провокації, які організовують певні зацікавлені особи.

фото: ФБ Варта 1

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.