Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

російський винищувач

depo.ua

Вівторок, 24 листопада 2015, 18:23

Збитий Туреччиною російський винищувач спричинив ріст долара та євро

російський винищувач

У результаті того, що Туреччина збила російський винищувач Су-24, курс російського рубля та турецької ліри впав, порівняно з доларом та євро.

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, курс долара підскочив на 17 копійок до позначки 65 рублів 84 копійки, а євро виріс на 31 копійку до 70,15.

На 0,6% відносно долара подешевшала турецька ліра та склала 2,86 за долар. Після інциденту з літаком негативну динаміку демонструє і основний фондовий індекс турецької біржі Borsa Istanbul – він опустився на 1,09%, до 78875,38 пункту.

Новина про збитий літак також збільшила попит на японську єну та золото, а також призвела до здорожчання держоблігацій США, Великобританії та країн єврозони.

Зазначимо, сьогодні Туреччина повідомила, що її винищувачі F-16 збили російський бойовий літак СУ-24 після того, як він порушив повітряний простір країни на кордоні з Сирією. Міністерство оборони Росії підтвердило, що літак брав участь у бомбардування бойовиків у Сирії. Однак у відомстві припускають, що Су-24 був збитий із землі, і те, що Туреччина збила російський літак, не підтверджують.

Наразі у НАТО прийняли рішення скликати екстрене засідання у зв'язку з катастрофою російського літака.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.