Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопостачання

gazeta.dt.ua

Середа, 25 листопада 2015, 10:58

Росія перестала постачати газ в Україну

газопостачання

"Газпром" призупинив постачання газу до України.

Про це повідомляє Українська правда.

Відтак, постачання російського газу на адресу "Нафтогазу України" припиняються 25 листопада, так як закінчилася передоплата, а нових грошей не надходило.

"Сьогодні станом на 10:00 за московським часом ранку "Нафтогаз" вибрав раніше передплачені обсяги російського газу. Нової передоплати не надходило. Заявки на постачання газу від "Нафтогазу" немає. Таким чином, постачання припиняються до надходження від української компанії нових платежів", – наголосив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер.

За його словами, наразі в Україні немає достатньо газу, адже вона уже розпочала активний відбір газу з підземних сховищ, які й так недостатньо заповнені, а відмова від закупівлі російського газу створює серйозні ризики для надійного транзиту газу до Європи по території України і для газопостачання українських споживачів.

Нагадаємо, 12 жовтня Росія розпочала постачати газ в Україну – "Нафтогаз" перевів передоплату у розмірі 234 млн дол.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.