Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сокальська міська рада

ua-travels.livejournal.com

Четвер, 26 листопада 2015, 10:35

Для залучення інвестора у Сокальському районі мерія готова відремонтувати дороги за власні кошти

Сокальська міська рада

Сокальчани боряться за найбільшого промислового інвестора у Львівській області – компанію LEONI Wiring Systems UA GmbH.

Про це повідомляє Голос з-над Бугу.

Відтак, протягом останніх двох тижнів йде активна боротьба за найбільшого промислового інвестора у Львівській області компанію LEONI Wiring Systems UA GmbH.

А саме, за розміщення заводу з виробництво джгутів, дротів та інших комплектуючих для автомобільних корпорацій Volkswagen та General Motors. Зараз керівництвом компанії розглядається ряд земельних ділянок за кордоном, зокрема у Сербії та Хорватії, а також в Україні: у Кам’янка-Буській, Сокалю, Радехові Львівської області та Бурштині, Коломиї, Тисмениці на Івано-Франківщині.

Як пояснив міський голова Сокалю Вадим Кондратюк, основними пріоритетами вибору LEONI Wiring Systems UA GmbH є достатня кількість трудових ресурсів та можливість їх безперешкодного довозу, стан дорожнього покриття у регіоні, низький рівень середньої зарплати.

Компанія планує отримати 150 000 м2 земельної ділянки, тривалість будівництва становитиме 2 роки, а ймовірна кількість працівників, яка буде задіяна на підприємстві – 5000.

Наразі Сокальська міська рада запропонувала компанії земельну ділянку площею 13,4 га.

"У випадку розміщення заводу на території нашого міста, підприємство може розраховувати на працівників Сокальського та Радехівського районів, Червонограду. Рівень безробіття у Сокальському районі є досить високим та складає 10%. А насправді є значно більшим. На території нашого регіону перебувають підприємства вугільної промисловості, вони є дотаційними та у перспективі будуть закриті. Зокрема, шахти "Зарчіна" та "Візейська" мали більше 1000 працівників кожна, зараз перебувають у стадії закриття і чисельність їх працівників складає відповідно 593 та 250 осіб.", – наголосив Вадим Кондратюк.

Що стосується шляхів підвозу трудових ресурсів, то Сокальська міська рада готова відремонтувати усі необхідні дороги, яким буде користуватись підприємство.

Зазначимо, Вадим Кондратюк – новообраний мер Сокаля, член КУН та колишній заступниу міського голови Богдана Зарічного.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.