Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

об'єднані громади

П'ятниця, 27 листопада 2015, 10:54

Нардепи врегулювали бюджетні процедури для об'єднаних громад

об'єднані громади

Верховна Рада врегулювала процедури складання проектів бюджетів об'єднаних територіальних громад.

Вчора, 26 листопада, на сесії Верховна Рада прийняла законопроект №3490 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо особливостей формування та виконання бюджетів об'єднаних територіальних громад".

За це рішення проголосували 242 народних депутати.

Відтак, у законі зазначається, що метою пропонованих змін є забезпечення належного формування та виконання бюджетів об'єднаних територіальних громад, а також недопущення зниження якості бюджетного забезпечення в тих територіальних громадах, які не об'єдналися.

До забезпечення формування та виконання бюджетів входитиме:

– врегулювання окремих питань щодо процедури складання проектів бюджетів об’єднаних територіальних громад та контролю за дотриманням бюджетного законодавства в частині міжбюджетних відносин;

– продовження на 2016 рік можливості здійснювати з бюджетів сіл, селищ, міст районного значення видатки на утримання навчально-виховних комплексів ,клубів, центрів дозвілля, бібліотек;

– уточнення положень щодо передачі коштів між місцевими бюджетами;

- встановлення зобов’язань районних рад щодо передачі із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст районного значення у власність об’єднаних територіальних громад бюджетних установ, що знаходяться на їх території.

Нагадаємо, нещодавно уряд затвердив перспективний плану формування територій громад у Львівській області. Згідно з ним в області мають бути утворені 85 нових громад. План не враховує громади, які вже об'єдналися і у яких відбулися перші вибори.

Зазначимо, станом на 3 серпня до місцевих виборів у жовтні цього року виявили бажання об'єднатися 30 територіальних громад Львівської області: перелік громад.

Також Верховна Рада ввела поіменне голосування депутатів місцевих рад та обов'язкове оприлюднення голосування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.