Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дрон-погляд на зони екологічного лиха

Субота, 5 грудня 2015, 13:36

Львівські журналісти, блогери й студенти вчились писати лонгріди

дрон-погляд на зони екологічного лиха

Близько 30 журналістів, блогерів і студентів стали сухачами тренінгу "Як писати лонгрід", що відбувся в рамках проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" 4 грудня у Львові.

Доцент ЛНУ ім. Івана Франка, відомий львіський журналіст Юрій Залізняк ознайомив слухачів з поняттями сторітелінгу, мультимедійної історії й лонгріду, а також провів порівняльний аналіз між довгими журналістськими історіями і репортажною журналістикою. 

Під час тренінгу слухачі ознайомились з кращими практиками лонгрідів в сучасній світовій журналістиці, з доробком української журналістики в цьому жанрі.

Були проаналізовані основні прийоми творення лонгрідів, а також акцентовано на значенні мультимедійних додатків в процесі їхнього створення. 

Слухачі отримали інформацію щодо інструментів та методики творення лонгрідів. 

На завершення тренінгу Юрій Залізняк дав відповіді й роз'яснення на питання студентів, в тому числі розкрив проблему, чому у сучасному світі, де панує кліпове мислення, лонгріди набувають все більшої популярністі. 

Нагадаємо, проект "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" передбачає написання 10 лонгрідів на екологічну тематику. 

Тренінг проводився в рамках проекту «Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини», який реалізується за підтримки Freedom House та Міністерства закордонних справ уряду Норвегії.

Нагадаємо, у листопаді експерти проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" провели тренінг для журналістів і студентів про те, як проводити журналістські розслідування.

У липні редакція ІА "Варіанти" в партнерстві з фахівцями Товариства "Зелений хрест", кафедри нових медіа ЛНУ ім. І. Франка й Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА розпочали реалізацію проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини".

Проект "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" покликаний активізувати зусилля місцевої влади, громадськості та журналістів регіону на вирішення екологічних проблем, які є джерелами соціальної напруги і які перешкоджають інтеграції до ЄС.

   

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.