Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

біженці

dw.com

П'ятниця, 11 грудня 2015, 09:34

До ЄС прибуло понад 400 тисяч біженців

біженці

За останні три місяці до Євросоюзу прибуло більше 400 тисяч біженців.

Про це повідомляє Euronews.com.

Як свідчать останні дані статистичного бюро ЄС Євростат, кількість шукачів притулку у Євросоюзі різко зросла цього року.

Восени притулок у країнах ЄС попросило в півтора рази людей більше, ніж у той же період минулого року, і майже вдвічі більше, ніж у другому кварталі цього року. Загалом, з липня по вересень до ЄС прибуло понад 400 тисяч біженців із 149 країн. З них 5 тисяч 130 українців та 5 тисяч 630 громадян Росії.

Найбільша кількість прохачів притулку прибула з Сирії – близько 138 тисяч, Афганістану – понад 56 тисяч, та Іраку – більше 44 тисяч.

Найпопулярнішою країною призначення для мігрантів залишається Німеччина, де прохання про притулок подали 26% новоприбулих. Водночас таку ж кількість прохачів притулку – 26% прийняла й Угорщина. На третьому місці йде Швеція – 10%, а за нею – Італія і Австрія (по 7%).

На ці 5 країн припадає разом більше 75% всіх осіб, які вперше просять притулку в усіх 28 країнах Євросоюзу.

У третьому кварталі цього року країни ЄС розглянули понад 135 тисяч клопотань про притулок, майже половина справ отримала позитивну відповідь. Серед країн, які найчастіше казали "так" прохачам притулку, є Німеччина, Франція, Італія і Швеція.

Водночас Єврокомісія розпочала юридичну процедуру проти Угорщини за її закони про надання притулку. Ця країна не призупиняє рішення у разі їхнього оскарження й примушує людей залишити територію, що суперечить законам ЄС.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.