Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Новороздільське ДГХП "Сірка"

Вівторок, 15 грудня 2015, 18:14

Фірма, наближена до екс-нардепа, вивозить сміття на незаконне сміттєзвалище у Новому Роздолі

Новороздільське ДГХП "Сірка"

Фірма, свого часу наближена до екс-народного депутата, вивозить сміття на незаконне сміттєзвалище, розташоване на території Новороздільського ДГХП "Сірка".

Про це повідомив волонтер проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини", журналіст, депутат Новороздільської міськради Анатолій Шалаєв у виступі під час круглого столу, що відбувся 14 грудня у Львові і був присвячений презентації матеріалів проекту.

Факт незаконного вивозу сміття був встановлений під час експедиції волонтерів проекту у Новий Розділ, що відбулась наприкінці вересня. Тоді ж волонтери звернулись до правоохоронних органів з офіційним запитом, адже їм вдалось зафіксувати номери сміттєвозу.

Працівники Миколаївського відділення поліції у Львівській області встановили факт причетності фірми ТзОВ "ДВ-Екосвіт Н. Розділ" до незаконного вивезення сміття на територію сміттєзвалища, діяльність якого була припинена ще в серпні 2015 року згідно рішення суду. 

"Згідно відповіді ТзОВ "ДВ-Екосвіт Н. Розділ" транспортний засіб з реєстраційним номером ВС 1860 ЕА перебуває у користуванні ТзОВ "ДВ-Екосвіт Н. Розділ" згідно договору оренди ТЗ, укладеного 02.09.2015 року. Даний транспортний засіб орендується для здійснення господарської діяльності даного підприємства", – йдеться у повідомленні.

Разом з тим у відповіді не зазначено, чи були правоохоронними органами вжиті заходи з метою припинення такої діяльності.

Поліція також підтвердила зафіксований журналістами факт наявності на території сміттєзвалища групи ромів, які займаються незаконним сортуванням відходів та його спалюванням. Однак в цьому, як стверджується у відповіді, вони не бачать жодних порушень закону.

"Щодо незаконної підприємницької діяльності людей, щодо сортування побутових відходів на сміттєзвалищі чи будь-яких звернень та матеріалів в Миколаївське відділення поліції не поступало, але встановлено що на сміттєзвалищі періодично перебувають соціально не захищенні верстви населення які в спосіб сортування побутових відходів  заробляють собі на життя, або можуть використовувати у власних потребах і їхня діяльність не підпадає під ознаки підприємницької діяльності", – йдеться у відповіді.

Нагадаємо, раніше львівські ЗМІ повідомляли, що керівникі ТзОВ "ДВ-Екосвіт Н. Розділ" свого часу були помічені серед помічників екс-народного депутата Лідії Котеляк (2012-2013 рр.).

14 грудня у Львові відбувся круглий стіл, на якому учасники проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщині" представили громадськості , експертам та владі матеріали, зібрані ними в ході реалізації проекту.

У грудні близько 30 журналістів, блогерів і студентів стали слухачами тренінгу "Як писати лонгрід", що відбувся в рамках проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини".

У листопаді експерти проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" провели тренінг для журналістів і студентів про те, як проводити журналістські розслідування.

У липні редакція ІА "Варіанти" в партнерстві з фахівцями Товариства "Зелений хрест", кафедри нових медіа ЛНУ ім. І. Франка й Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА розпочали реалізацію проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини".

Проект релізується за сприянням Freedom House та Міністерства закордонних справ Новегії.

Проект "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" покликаний активізувати зусилля місцевої влади, громадськості та журналістів регіону на вирішення екологічних проблем, які є джерелами соціальної напруги і які перешкоджають інтеграції до ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.