Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

lviv.mvs.gov.ua

Четвер, 17 грудня 2015, 11:02

На Львівщині чиновника Міноборони спіймали на махінаціях з квартирами для бійців АТО

хабар

За передачу квартир військовим та учасникам АТО на Львівщині посадовець Міноборони вимагав 15 тисяч гривень.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Відтак, під час отримання другої частини хабара у Львові було затримано начальника одного з підрозділів Міноборони у Львівській області. Свій підпис в акті про передачу 4-х квартир посадовець "оцінив" у 15 тисяч гривень.

Зокрема, як пояснили у поліції, керівник вимагав від представника забудовника хабар, за свій та його підлеглих підпис на акті про передачу квартир для військовослужбовців та учасників АТО.

Правоохоронці встановили, що виплата проходила у два етапи. Першого разу начальник отримав 5 тисяч гривень, під час отримання другої частини хабара його й затримали. У зазначений час посадовцю передали решту грошей – 10 тисяч гривень. З портфеля керівника правоохоронці й вилучили гроші.

Наразі відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статтею 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. За одержання хабара посадовцю з Міноборони загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.