Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

електронний паспорт

mukachevo.net

Четвер, 17 грудня 2015, 11:51

ID-паспорт видаватимуть з 11 січня

електронний паспорт

Пластиковий паспорт можна оформити з 11 січня нвступного року і термін його оформлення не перевищуватиме 10 робочих днів.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як зазначив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, з 11 січня 2016 року можна буде оформити внутрішній паспорт нового зразка у вигляді пластикової картки з електронним чіпом.

"Оформлення посвідчень для громадян стане можливо з 11 січня 2016 року. Термін оформлення нового документа такий же, як і старого – 10 робочих днів", – повідомив Аваков.

За його словами, законом передбачено п'ятирічний перехід на внутрішній паспорт нового зразка, а сам перехід на пластикове посвідчення буде добровільним. На електронному чіпі можуть бути вказані біометричні дані власника – відбитки пальців і цифровий підпис, однак це не є обов'язковою вимогою.

"Дані про національність, приналежність до якої-небудь релігії і місце проживання ID-посвідчення не містить. По мірі розвитку державних сервісних послуг, електронні карти будуть отримувати до них доступ. У всьому іншому картка буде аналогом звичайного паспорта", – додав Арсен Аваков.

Наразі на розгляді Верховної Ради знаходиться законопроект, який передбачає видачу паспортів, починаючи з 14-річного віку, строком на 4 роки – на період неповної дієздатності.

Нагадаємо, раніше Аваков повідомляв, що український паспорт у вигляді карти з електронним носієм розпочнуть видавати з 1 січня 2016 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.