Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський національний університет імені Івана Франка

Четвер, 17 грудня 2015, 19:19

Вікіпедія визнала ЛНУ найцитованішим українським вишом

Львівський національний університет імені Івана Франка

Львівський національний університет імені Івана Франка виявився найтоповішим з-поміж вітчнизняних вишів у незалежному рейтингу Вікіпедії, визначеному за математичним алгоритмом.

Львівський університет посів у рейтингу сто двадцять восьме місце, – повідомляють Тексти.
Алгоритм визначення незалежної впливовості університетів на уми людей полягає в тому, щоб подивитися, як вони згадуються на “Вікіпедії” всіма мовами.

Алгоритм цитування на “Вікіпедії” використовує той самий принцип, за яким “Ґуґл” сортує сторінки – взаємопов'язаність, цитованість, що зрештою свідчить про важливість тексту для користувачів.

Цей алгоритм не до кінця об'єктивний, але він принаймні математичний – і виключає упередження тих, хто складає рейтинги. Важливим також є те, що англійська мова стала мовою науки – отже, англомовні країни отримують перевагу в усьому світі.

Алгоритм було застосовано до матеріалів “Вікіпедії”, написаних найбільш вживаними 24-ма мовами. Це понад 68% усієї “Вікіпедії”.

Серед двадцяти найвпливовіших університетів світу перші два британські, а з-поміж решти домінують американські.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.