Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

опалювальний сезон

tribuna.pl.ua

Понеділок, 21 грудня 2015, 15:16

Уряд змінив нарахування оплати за опалення

опалювальний сезон

Уряд змінив порядок нарахування плати за опалення у разі відсутності лічильників.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Згідно із постановою уряду від 30 жовтня 2015 року № 1037 "Про запровадження перерахунку вартості послуги з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря", відтепер споживачі централізованого опалення сплачуватимуть за фактично спожиті послуги.

Відтак, було змінено порядок нарахування плати за послуги з централізованого опалення у разі відсутності у квартирі засобів обліку теплової енергії.

Зміни передбачають нараховувати споживачам, у яких відсутні лічильники, щомісячну плату за опалення із врахуванням відхилення температури зовнішнього повітря та тривалості опалювального сезону від нормативних показників, які взято до розрахунків тарифів на послуги з централізованого опалення.

Такий механізм дозволить уникнути перерахувань розміру плати в кінці опалювального сезону, адже споживачі сплачуватимуть кожного місяця за фактично спожиті послуги.

Якщо ж підприємство не забезпечить належного надання та якості послуг, у такому випадку окремо здійснюватиметься перерахунок плати за послуги з опалення.

Зазначимо, постанову підтримав Міжнародний валютний фонд.

Нагадаємо, з першого квітня українці сплачуватимуть абонентську плату за доступ до газопостачання: від 17 до 29 грн на місяць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.