Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

5.ua

Понеділок, 21 грудня 2015, 17:39

Санкції проти Росії триватимуть до липня

Євросоюз

Євросоюз продовжив економічні санкції проти Російської Федерації на шість місяців.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Сьогодні, 21 грудня, Рада ЄС офіційно ухвалила рішення щодо продовження санкцій проти Росії у зв'язку з українською ситуацією на шість місяців, повідомила у Брюсселі прес-служба Ради.

"21 грудня 2015 року, Рада ЄС продовжила економічні санкції проти Росії до 31 липня 2016 року", – зазначили у прес-службі Ради Європи.

Зазначимо, 18 грудня питання продовження санкцій погодив Комітет постійних представників країн ЄС. Згідно з документом, санкції були введені у відповідь на дії Росії в східній Україні.

Спочатку санкції були введені на один рік до 31 липня 2015 року, однак 22 червня 2015 року ЄС продовжив термін обмежувальних заходів ще на шість місяців до 31 січня 2016 року. Таке рішення було погоджено на Європейській Раді у березні 2015 року, коли лідери ЄС домовилися пов'язати тривалість санкцій з повною реалізацією Мінських угод, яка була передбачена на 31 грудня 2015 року.

"Проте оскільки Мінські угоди не будуть повністю реалізовані на 31 грудня 2015 року, тривалість санкцій була продовжена, тоді як Рада продовжує оцінку прогресу в реалізації мінських домовленостей", – наголосили у  прес-службі Ради Європи.

Санкції, які були введені спочатку в липні 2014 року, були посилені у вересні минулого року.

"Вони зачіпають деякі обміни з Росією у фінансовій, енергетичній та оборонній галузях і щодо товарів подвійного призначення", – зазначили у Брюсселі.

Нагадаємо, раніше Італія виступила проти автоматичного продовження санкцій щодо Росії, які закінчуються наприкінці січня 2016 року і наполягала на тому, щоб рішенням щодо цього питання передувала дискусія країн-членів ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.