Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

ua.korrespondent.net

Вівторок, 22 грудня 2015, 15:18

Зміни до Конституції щодо судової реформи розглядатиме Конституційний суд

Верховна Рада

Верховна Рада направила Конституційному Суді закон із внесення змін до Конституції.

Сьогодні, 22 грудня, Верховна Рада України прийняла постанову №3524/П "Про включення до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) і про його направлення до Конституційного Суду України".

За це рішення проголосувало 291 народний депутат.

Відтак, законопроект передбачає судову реформу та оновлення суддівського корпусу згідно з європейськими стандартами, а також забезпечення належного функціонування прокуратури, адвокатури, системи виконання судових рішень.

Зокрема пропонується позбавити президента, Верховну Раду і з'їзд суддів права звільняти суддів Конституційного суду, а суддя не може бути притягнутий до відповідальності за голосування у зв'язку з прийняттям судом рішень і надання їм висновків, за винятком вчинення злочину або дисциплінарного проступку.

Також без згоди Конституційного Суду суддя не може бути затриманий чи заарештований, а парламент позбавлять права давати згоду на арешт суддів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.