Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Середа, 23 грудня 2015, 15:32

Порошенко не підписав закон про роздержавлення ЗМІ

Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко ветував закон про роздержавлення друкованих засобів масової інформації.

Про це повідомляє УНІАН.

Зокрема, у Порошенка знайшлися зауваження до закону. За його словами, закон не може бути підписаний через те, що не передбачає зобов'язання реформованих державних і комунальних друкованих ЗМІ щодо збереження мови видання.

"За такого підходу є ризик зменшення кількості видань державною мовою. В умовах інформаційної агресії питання захисту мовно-інформаційного простору України набуває особливого значення. У зв'язку з цим пропоную пункт 2 частини першої статті 3, частину четверту статті 5, статтю 7 після слів "цільового призначення" доповнити словами "мови видання ",  йдеться у поясненні президента.

Порошенко також запропонував додати до закону норму про те, що питання оприлюднення в друкованих ЗМІ офіційних документів, у тому числі Верховної Ради, президента, Кабінету міністрів, цим законом не регулюються.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ 24 листопада.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.