Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

бюджет Львова на 2016 рік

Четвер, 24 грудня 2015, 18:35

Львівська міськрада затвердила бюджет на наступний рік

бюджет Львова на 2016 рік

Депутати Львівської міськради прийняли бюджет Львова на 2016 рік: збільшили видатки на соцзахист та оздоровлення дітей учасників АТО.

Сьогодні, 24 грудня, за це рішення проголосувало 45 львівських обранців.

Відтак, доходи міського бюджету становитимуть 3,5 млрд грн, у тому числі доходи загального фонду міськбюджету – 3, млрд грн, доходи спеціального фонду бюджету становитимуть 188 млн грн.

Бюджету розвитку становитиме 104 млн грн.

Як зазначив керівник міського департаменту фінансової політики Олег Іщук, видатки міського бюджету передбачені у розмірі 3,7 млрд грн, резервний фонд складатиме 22 млн грн.

Під час обговорення проекту бюджету Петро Адамик із Блоку Петра Порошенка наголосив, що третина коштів, отриманих від податків з акцизу, повинна піти на спорт та молодь, Роман Федишин від "Самопомочі" його підтримав та запропонував виділити додатково кошти на культуру та спорт.

Бюджетна комісія зібралася вдруге і депутати внесли декілька змін. Було вирішено збільшити видатки на культуру на 3 млн грн, видатки на спорт – на 9 млн грн, та видатки на оздоровлення і відпочинок дітей учасників АТО – на 6 млн грн.

Загалом на соцзахист заплановано виділити 74 710 тис грн, їх розділять між собою департамент гуманітарної політики та управління соціального захисту міськради.

На освіту у бюджеті закладено 389 830,9 тис грн, що майже на 70 млн грн більше, ніж у було заплановано у цьогорічному бюджеті.

Культура отримає 120 974 тис грн з бюджету-2016.

Житлово-комунальному господарству депутати виділили 307 тис грн.

Як зазначив голова фракції "Самопоміч" у Львівській міськраді Андрій Шевців, значна частина коштів міського бюджету спрямована на гуманітарну політику міста – це освіта, медицина, соціальний захист.

Зазначимо, при обговоренні питання щодо збільшення коштів на медицину, міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що краще вкладати гроші у здоров'я, а не витрачати на лікування, відтак фінансування спорту було значно збільшено.

Нагадаємо, раніше виконавчий комітет міськради затвердив проект бюджету Львова на наступний рік: доходи становитимуть 3,5 млрд грн, видатки – 3,7 млрд грн, а у прийнятому на виконкомі 11 грудня проекті бюджету загальна сума доходу становила 3 375 683,9 тис грн, а видатків – 3 631 783,9 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.