Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

П'ятниця, 25 грудня 2015, 12:24

Порошенко призначатиме керівника Нацгвардії

Петро Порошенко

Верховна Рада дозволила президенту призначати командувача Національної гвардії України.

Вчора, 24 грудня, на сесії Верховна Рада ухвалила закон №3703 "Про внесення змін до Закону України "Про Національну гвардію України" щодо удосконалення правових засад діяльності Національної гвардії України".

Згідно з законопроектом, командувача Національної гвардії України призначає Президент України.

Також встановлюється максимальна чисельність всього особового складу, а не лише військовослужбовців, Нацгвартії, яка не перевищує 60 тисяч осіб. Передбачено, що в особливий період чисельність її збільшується на кількість особового складу, призваного на військову службу.

Нацгвардія під час дії воєнного стану для виконання завдань з оборони держави підпорядковується Міністерству оборони України, а іноземці можуть служити за контрактом.

"Створення, реорганізація і ліквідація оперативно-територіальних об'єднань Національної гвардії України, їх органів військового управління, з'єднань, військових частин, навчальних військових частин (центрів), баз, закладів охорони здоров'я та установ Національної гвардії України в межах загальної чисельності та виділених коштів Державного бюджету України здійснюються Міністром внутрішніх справ України за погодженням з Президентом України, а вищих військових навчальних закладів Національної гвардії України –Кабінетом Міністрів України", – йдеться у законопроекті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.