Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

трамвайне депо

livejournal.com

П'ятниця, 25 грудня 2015, 12:50

Трамвайне депо у Львові перетворять на Креативний квартал

трамвайне депо

Територію старого трамвайного депо віддадуть інвесторам під будівництво офісів

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вчора, на сесії Львівської міськради, депутати проголосували за створення на території трамвайного депо на вул. Городоцькою та Сахарова надсучасного Креативного кварталу.

«У попередній каденції було прийнято рішення про реалізацію інвестиційного проекту, суть якого полягає у створенні простору, де могли б зустрічатися підприємці, створенні центру навчання і розвитку дитини, ультрасучасного дитячого садочку тощо», – розповіла керівник юридичного управління Львівської міськради Гелена Пайонкевич.

Відтак, приміщення пропонують передати інвестору в оренду, терміном на 50 років. Управління комунальної власності повинне провести експертну оцінку, визначити вартість приміщень, і встановити фіксовану орендну плату. Запропонований термін реалізації проекту – не менше 4 років, упродовж яких інвестора звільнять від сплати орендної плати.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, будівля депо є пам’яткою архітектури промислового значення, колись найсучаснішим депо в Європі. Відтак, символічно, що саме тут будуватимуть найсучасніший у світі Креативний квартал.

«Цей проект потребує надзвичайно великих грошей. На моє переконання, це великий ризик для інвестора. Лише проектна частина триватиме близько року», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.