Степан Микитюк,  25 грудня 2015

Міска – не іриска

Корона "Міс Львів" не має бути сувеніром у серванті. Титул треба доводити щоденною працею

Переможниця реаліті-шоу "Міс Львів", володарка титулу Miss International Ukraine-2015 Ніна Горинюк, яка зараз представляє Україну на різних міжнародних конкурсах краси, зокрема в Монако, прозвітувала про свою роботу за 2015 рік.

Соцпроект "Міс Львів" фінішував наприкінці жовтня. Цей конкурс вперше в Україні провели в новому форматі – переможницю обирало не журі, а глядачі шляхом народного голосування.

А ще у липні Ніна Горинюк успішно пройшла кастинговий відбір: прекастинг та основний кастинг соціального проекту "Міс Львів". Потім зарекомендувала себе, як активна учасниця проекту, оскільки з перших серій реаліті-шоу "Міс Львів", не пропускала жодних соціальних акцій. Працювала над тим, щоб заявити про себе і отримати підтримку глядачів.

Вона брала участь у флеш-мобі з нагоди Дня прапора та Дня Незалежності України, крутила педалі під час "Кавової веломилі" (акцію організували в рамках традиційного Свята кави), готувала  листи-подяки бійцям АТО.

У жовтні за Ніну Горинюк проголосувало 53 відсотки глядачів. Аудиторія підтримки має чималу географію: не лише Львів, а й інші регіони України, Європа.

Після фіналу конкурсу, красуня щоденно доводить, що корона "Міс Львів" – це не сувенір у серванті, чи черговий трофей для похвали перед подругами. Титул треба доводити щоденною працею, активною участю в соціальних проектах.

"Під час зйомок "Міс Львів" усіх конкурсанток перевіряли на людяність, доброту, – пригадує переможниця соцпроекту "Міс Львів" Ніна. – Це не проект, де треба показати свої довгі ноги, струнке тіло. Це проект, де визначають  готовність допомогти усім потребуючим, ставку роблять на соціальну складову. Мені легко вдається все заплановане, не буду зупинятися на досягнутому".

Після фіналу "Міс Львів" Ніна спробувала свої сили у Miss International-2015, що цьогоріч відбувся у японському Токіо.

Там вона організувала акцію "За мир!" з єдиною метою – підтримати українців в боротьбі за мирне небо над головою. До флеш-мобу приєдналися конкурсантки з семи країн Європи, а також учасниця Росії.

Дівчата одягнули білі кімоно, а українка та росіянка тримали в руках прапори своїх країн – як побажання миру між обома державами. Кожна дівчина тримала в руках аркуш паперу, де різними мовами був написаний лозунг "За мир!"

"Про події, які відбуваються на Сході України конкурсантки з інших країни знають, – наголосила Ніна Горинюк. – Я розповіла їм про те, як жителі різних куточків моєї країни підтримують і допомагають фронтовиків – матеріально та морально. Учасниці конкурсу співпереживали разом з нами сподівалися, що в моїй країні нарешті настане мир".

У Токіо Ніна вчила конкурсанток з Європи українських пісень. Вона пригадає, як красуням з Іспанії та Португалії важко давалася вимова слів з наших пісень. Усі дівчата так старалися, що згодом вдалося заспівати кілька куплетів "Червоної рути", "Марусі".

Після повернення з Японії, Ніна передала благодійному фонду підтримки і розвитку охорони здоров'я військовослужбовців гроші, які назбирала на проекті "Міс Львів". Це 23 тисячі 530 тисяч гривень. Під час реаліті-шоу "Міс Львів" Ніна Горинюк реалізовувала власний соціальний проект разом з телеведучим Тарасом Гавриком.

Обоє працювали волонтерами під час фестивалю кримськотатарської культури.

Сьогодні львівська модель пробує свої сили на новому конкурсі краси – "Міс Монако". Ніна взяла участь у першому етапі конкурсу – фотосесії, фінал конкурсу запланований на весну 2016 року. Також дівчина стала офіційним обличчям бренду аксесуарів Tiara.

Візит до Монако дав поштовх красуні до створення ще одного соціального проекту – "Міс місія".

Головна місія нового проекту – допомогти майбутнім та теперішнім матерям з малозабезпечених сімей необхідними речами для малечі – одягом, ліками, речами особистої гігієни, іграшками. Гуманітарну допомогу з Європи отримають ті сім’ї, які покажуть довідку з управління соціального захисту.

У Монако Ніна вже зібрала першу партію гуманітарної допомоги для українських матерів.

"Мені вдалося залучити до нашого осередку двадцять жінок з Франції та Італії, які передали для українських матерів якісну продукцію – медикаменти, одяг, японські підгузки нового покоління, – поінформувала модель. – Зараз усі допомагають воїнам АТО, і це добре. Наше майбутнє починається з дітей. Якщо вони будуть обділеними в дитинстві, то матимуть неповноцінне майбутнє. Завдяки "Міс місії" діти з малозабезпечених сімей матимуть потрібні речі".

Напередодні Свята Миколая Ніна долучилася до соціальної акції "Зроби для мене іграшку". Разом з волонтерами громадської організації виготовляла ангелят, а  після майстер-класу вручила дітям "Миколайчики".

Передноворічний період відзначився ще однією важливою соціальною акцією, якою зараз живуть небайдужі українці – порятунок життя трирічного Остапчика Гавриліва. У малечі діагностували четверту стадію раку.

Ніна Горинюк взяла участь у благодійній вечірці, присвяченій збору коштів на лікування малечі. Під час вечірки пожертвувала на порятунок маленького життя півтори тисячі гривень.

На лікування Остапчика в німецькій клініці потрібно понад 300 тисяч євро. На черзі – "Благодійний аукціон побачень", в якому Ніна – одна з активних учасниць. Суть акції – купити зустріч на каві із людиною, яка зареєструвалася на сторінці соцмережі .

2016 рік  для Ніни буде не менш насиченим. З нового року титулована красуня буде співорганізатором нового соціального телепроекту Miss International Lviv TV Show в межах всесвітнього конкурсу Miss International в Японії.

"Хочу показати людям, якою має бути справжня міс, – наголошує дівчина. – Хочу стати хорошим прикладом для наступних володарок титулу соцпроекту "Міс Львів". Щоб ніхто не говорив, що це "міски", які просто дефілюють по подіуму. Мрію , щоб титулованих красунь радо запрошували на різні соціальні акції, заходи, де можна допомогти потребуючим".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.