Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сільське господарство

busk2011.blogspot.com

Понеділок, 28 грудня 2015, 16:13

На сільське господарство Україні виділять 400 млн грн кредиту

сільське господарство

Арсеній Яценюк підписав угоду про виділення Україні ЄІБ 400 млн кредиту для аграрної галузі.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Сьогодні, 28 грудня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком, щодо виділення 400 млн євро кредиту.

Як зазначили у прес-службі уряду, реалізація угоди дасть можливість залучити 400 млн євро на 12 років з 4-річним пільговим періодом для підтримки аграрного сектору України. Кошти планується спрямувати на реалізацію проектів в сфері вирощування зернових та олійних культур, модернізації рибного господарства і аквакультури в Україні.

Кредитором у рамках проекту виступатиме Європейський інвестиційний банк, а позичальником ресурсів – Міністерство фінансів, яке, за участю Міністерства аграрної політики та продовольства та у взаємодії з ПАТ "Укрексімбанк", здійснюватиме відбір проектів та моніторинг їхньої практичної реалізації.

За попередніми оцінками, зрахунок кредитних коштів ЄІБ може бути покрито до 50% вартості визначених проектів. Джерелом фінансування решти 50% вартості будуть власні кошти банків-учасників або кошти кінцевих бенефіціарів.

"Реалізація проекту сприятиме акумулюванню фінансових ресурсів в обсязі, принаймні еквівалентному 800 млн євро", – йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.