Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

російські товари

antikor.com.ua

Середа, 30 грудня 2015, 16:15

Україна заборонить російські товари

російські товари

Уряд схвалює контрзаходи проти Росії щодо обмежень для ввезення товарів.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Сьогодні, 30 грудня, на засіданні уряду прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначив, що уряд схвалює дві постанови, які є відповідями на незаконні дій Російської Федерації, які спричинили суттєву шкоду для української економіки і українських підприємців.

За його словами, акти української сторони, які спрямовані на захист українського товаровиробника і на захист українського ринку, будуть оприлюднені в перший день після введення обмежувальних заходів для українських товарів Росією.

«Росія вчинила не тільки акт військової агресії по відношенню до України. Незаконна анексія Криму, військова інтервенція і військова агресія в Донецьку і Луганську – це тільки одна частина російського плану щодо знищення української держави. Але ми зупинили військову агресію Росії, і зараз ми зупиняємо економічно-фінансову і дипломатичну агресію, яку вчиняє Російська Федерація», – заявив Арсеній Яценюк.

Окрім цього уряд ухвалить постанову про ставки ввізного мита стосовно товарів, що походять з Російської Федерації, а також прийняв рішення про запровадження мораторію на виплату 3 мільярдів доларів боргів.

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року Росією щодо України будуть застосовуватися ввізні мита, передбачені єдиним митним тарифом ЄАЕС. Також раніше президент Росії Володимир Путін підписав указ про припинення дії договору про зону вільної торгівлі з Україною з 1 січня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.