Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

wz.lviv.ua

П'ятниця, 13 липня 2012, 09:28

«Свобода» зацікавилася будинком, який збирається нібито купити Садовий

Голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міськраді Руслан Кошулинський  вимагає вжити заходів для проведення детальної перевірки щодо відповідності вимогам чинного законодавства будівництва та відчуження цього об'єкта нерухомого майна, який розташований на вул. Стрілецькій, 1 та Стрілецькій, 3 у Львові, а також перевірки правомірність виселення мешканців, які попередньо проживали за цими адресами. Про це йдеться у депутатському запиті до голови Державної податкової служби у Львівській області, начальника територіальної інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області та прокурора Львова, котрий він оприлюднив 12 липня на сесії Львівської міськради. Про це повідомила прес-служба ЛМО ВО "Свобода".  

«Об'єктивною є необхідність детальної перевірки дотримання вимог податкового законодавства при відчуженні цього будинку, зокрема, належної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та сплати податку з доходу, отриманого внаслідок продажу об'єкта нерухомості згідно зі ст. 172 Податкового кодексу України", – вважає Кошулинський.

"Слід також наголосити на поданій у ЗМІ інформації щодо попереднього виселення мешканців з будинків, які були розташовані на зазначених земельних ділянках, бо це потребує проведення додаткової перевірки на предмет правомірності дотримання чинного законодавства. Окрім цього, факт забудови території, прилеглої до Музею народної архітектури та побуту "Шевченківський гай", зумовлює необхідність проведення детальної перевірки дотримання вимог містобудівного законодавства. З огляду на ці факти, вимагаю вжити заходів для проведення детальної перевірки щодо відповідності вимогам чинного законодавства будівництва та відчуження цього об'єкта нерухомого майна, який розташований на вул. Стрілецькій, 1 та Стрілецькій, 3 у Львові. Окрім цього, вимагаю обов'язково перевірити правомірність виселення мешканців, які попередньо проживали за цими адресами", – додав депутат.

Нагадаємо, нещодавно у львівських ЗМІ з'явилась інформація, що на території двох земельних ділянок, які розташовані біля Музею народної архітектури та побуту "Шевченківський гай" у Львові, зводять будинок, який згодом буде відчужено у приватну власність близькій родині Садового. За попередніми підрахунками, мінімальна вартість цього будинку становитиме близько 834–869 тис. у. о.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.