Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

захворювання

torange.biz

Середа, 13 січня 2016, 10:50

Від грипу в Україні загинуло уже 25 людей

захворювання

З початку епідемсезону зареєстровано 25 смертей від грипу в Україні, найбільше – в Одесі.

Про це повідомила прес-служба Державної санітарно-епідемологічної служби України.

З початку епідемічного сезону, зокрема з 28 вересня минулого року, станом на 10 січня цього року в Україні зареєстровано 25 смертельних випадків від грипу.

Найбільша їх кількість зареєстрована в Одеській – 15 осіб, Вінницькій – 7, Харківській – 1 та Києві – 2. Лише за останній тиждень загинуло від захворювання 11 людей у Одеській області та одна людина у Києві.

Як зазначила керівник ДЗ «Український центр контролю та профілактики захворювань МОЗ України» Любов Некрасова, усі загиблі були не щеплені проти грипу, а по віковій категорії це 1 дитина, 23 особи у віці від 34 до 44 років, 1 особа – літнього віку. При цьому, як відзначила фахівець, епідемпоріг не було перевищено в жодній області.

За словами позаштатного інфекціоніста МОЗ України Ольги Голубовської, в Україні відзначається агресивність вірусу грипу типу А Н1N1, що на відміну від інших вірусів здатен провокувати важкі вірусні пневмонії, що і є часто причиною смерті.

Особливо небезпечним грип є для дітей до 5 років, вагітних жінок, людей віком від 65 років, людей з надмірною вагою, хворих на діабет, хворих на хронічні серцево-судинні захворювання, хворих на хронічні захворювання легенів.

«В Україні є на сьогодні засоби специфічної терапії проти грипу, але ефективні вони лише в перші 48 годин захворювання. Тому у разі появи небезпечних симптомів – значне підвищення температури тіла, головний біль, біль у м'язах, біль у горлі, кашель, нежить, закладання носа – представники груп ризику мають обов’язково звернутися до лікувального закладу, пройти обстеження та при необхідності отримати лікування протягом двох діб з часу появи симптомів грипу», –наголосила Ольга Голубовська.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.