Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Четвер, 14 січня 2016, 14:56

У Львові податок на нерухомість платитимуть власники двокімнитних квартир

Львівська міськрада

Відтепер за квартири площею понад 60 кв. м львів'янам доведеться сплачувати податок на нерухомість.

Сьогодні, 14 січня, на сесії Львівської міської ради депутати внесли зміни до ухвали міської ради від 14.07.2011 № 664 "Про затвердження Положення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки".

Відтак, з 1 січня цього року податком на нерухомість обкладатимуться власники квартир, площа яких становить від 60 кв. м, для житлових будинків податкова межа встановлена на рівні 120 кв. м.

Окрім цього, якщо у власності є і квартира, і будинок, то їх площа додається і податок нараховують на площу понад 180 кв. м.

При володіння нерухомістю, загальна площа якої перевищує 300 кв. м. (для квартири) або 500 кв. м. (для будинку), то сума податку збільшується на 25 000 гривень на рік за кожне житло.

Також Львівська мерія може встановлювати додаткові пільги з податку для певних категорій населення та організацій.

Зазначимо, у 2015 році податок на нерухомість сплачували власники квартир, площа яких переважала 80 кв. м, сума податку визначалася у розмірі 1% від мінімальної заробітної плати, тобто 13,78 грн за 1 кв. м.

За словами депутата Львівської міської ради, голови фракції ВО "Свобода" Любомира Мельничука, після того, як такі положення внесли до Податкового кодексу 25 січня минулого року, реформи почали впроваджувати на місцях. Якщо раніше цей податок сплачували власники квартир площею понад 80 кв. м, що є стандартною трикімнатною квартирою, то тепер у Львові платитимуть податок й власники двокімнатних квартир, площею понад 60 кв. м.

"Бачимо, що рецепт реформ простий: нема грошей – то залізь в кишеню львів'янам", – наголосив Любомир Мельничук на своїй сторінці у Фейсбуці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.