Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

рахунки за газ

eveningkiev.com

Середа, 20 січня 2016, 15:04

У січні мешканці Львівщини разом із рахунками за газ повинні заповнити обов'язкову заяву

рахунки за газ

Наприкінці місяця, отримавши рахунки за газ, мешканці Львівщини повинні заповнити заяву-приєднання до Типового договору на постачання блакитного палива.

Про це сьогодні повідомила начальниця львівського відділення ТОВ «Львівгаз збут» Руслана Музя.

«Заява на приєднання – це вимога до правил постачання природного газу. У заяві вже будуть внесені дані кожного споживача, а йому, в свою чергу, потрібно з нею ознайомитися. Якщо у заяві немає повної інформації або вона змінена, обов’язково внести зміни і повернути її у Львівгаз збут», – зазначила Руслана Музя.

Впровадження такого нововведення пов’язане з реформуванням ринку природного газу. Перший етап у перебудові відбувся ще у липні 2015 року, коли було поділено функції газорозподільного та газопостачального підприємств.

«Таким чином сьогодні ПАТ «Львівгаз» займається лише обслуговуванням мереж та обліком газу, а постачанням палива споживачам займається ТОВ «Львівгаз збут», – зауважила менеджер зі зв’язків з громадськістю ПАТ «Львівгаз» Оксана Горак.

Завершився процес реформування прийняттям тих нормативних актів, які дозволили б запрацювати ЗУ «Про ринок природного газу». Серед них – Типовий договір постачання природного газу побутовим споживачам.

«Головною особливістю нового Типового договору є те, що він публічний. Тобто процедура його укладання є максимально спрощеною, споживачеві не потрібно подавати великої кількості документів, підписувати декілька його екземплярів та стояти в чергах», – наголосила Руслана Музя.

Відтак, перевіривши свої дані й підписавши договір, мешканці повинні відправити його газопостачальній компанії поштою, залишити у центрах обслуговування споживачів чи передати контролеру під час його візиту.

Подавати свої заяви-приєднання мешканці зможуть до 1 квітня. А детальніше з умовами договору можна ознайомитися на сайті «Львівгаз збуту».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.