Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

учасники АТО

Четвер, 21 січня 2016, 11:08

Мінімальна зарплата військовослужбовців складатиме сім тисяч

учасники АТО

Уже в наступному місяці військовослужбовець щонайменше отримає 7 тисяч гривень.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Вчора, 20 січня, уряд встановив заробітну плату військовослужбовцям. Зокрема, уже в наступному місяці війські отримають 7 тисяч гривень, що вдвічі більше, боєць отримував до тепер. Командир бригади, який раніше отримував понад 6 тисяч, отримає 16 тисяч гривень.

За словами міністра оборони України Степана Полторака, підвищення грошового забезпечення українським військовим надасть можливість залучити до служби за контрактом у армії професіоналів, які мають досвід участі у бойових діях та готових до надважких умов несення служби.

«Незважаючи на важкі економічні умови, вперше в історії нашої держави грошове забезпечення військовослужбовця за контрактом буде більше середньої заробітної платні в Україні. Все це робиться, щоб зміцнити Збройні Сили України, забезпечити реформування війська, зміцнити обороноздатність армії, захистити країну від збройної агресії», – наголосив Полторак.

Назва типової посади

За діючими нормами

З урахуванням підвищення

Командир бригади, полковник

6 501

16 000

Командир батальйону, підполковник

5 664

13 000

Командир роти, капітан

5 096

11 000

Командир взводу, лейтенант

3 801

9 500

Командир відділенні, мол. сержант

2 837

8 000

Стрілець, солдат

2 341

7 000

Нагадаємо, для того, щоб підвищити зарплату, уряд передав Міноборони право самостійно встановлювати розміри грошового забезпечення військослужбовців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.