Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

захворювання

torange.biz

Четвер, 21 січня 2016, 14:51

За останні три дні у Львові зареєстровано більше 4700 випадків захворюваності на ГРЗ

захворювання

Лише за останні три дні у львівських медустановах зареєстровано 4728 випадків захворюваності на гострі респіраторні захворювання.

Про це сьогодні повідомив начальник управління охорони здоров’я міської ради Володимир Зуб, як передає кореспондент Варіантів.

«Ситуація з гострими респіраторними захворюваннями прогресує. Лише за останні три дні ми маємо 4728 випадків захворюваності, що фактично дорівнює цифрі, яку зафіксували за весь минулий тиждень», – зауважив Володимир Зуб.

Враховуючи динаміку захворюваності, Володимир Зуб прогнозує, що до кінця тижня вона лише прогресуватиме й кількість зареєстрованих випадків збільшиться вдвічі.

Проте лікарі закликають львів’ян не панікувати, оскільки ГРЗ й грип не є важкими захворюваннями.

«Ніколи ГРЗ, включаючи грип, не були важкими захворюваннями. Лише для 5% людей перебіг гострого респіраторного захворювання може ускладнюватися різноманітними патологічними процесами, в першу чергу пневмонією», – наголосив Володимир Зуб.

За його словами, саме ускладнення після перенесеної хвороби можуть нести загрозу здоров’ю і навіть життю людини.

У зоні ризику – діти, діабетики, люди з хронічними захворюваннями дихальної й серцево-судинної систем, вагітні жінки, а також люди, які перебувають на гормональному лікуванні. Всі вони, власне, й становлять тих 5% людей, для яких ГРЗ й грип можуть завдати серйозної шкоди здоров’ю.

Аби вберегтися, варто кожні дві-три години ретельно мити руки й робити вологе прибирання приміщень, по можливості уникати масових заходів, закривати обличчя масками чи шарфами у людних місцях. 

«Як тільки ви помічаєте недугу, потрібно викликати лікаря додому, а не іти до поліклініки, адже ви ставите під загрозу і своє здоров’я, і здоров’я інших пацієнтів, які прийшли на планові огляди. Навіть якщо ви вирішили зайнятись самолікуванням, але через два дні не відчуваєте полегшення, варто терміново викликати лікаря. А він, в свою чергу, вже визначить, чи можна лікуватися вдома, чи потрібно лягати в лікарню», – зауважив головний лікар Львова.

Нагадаємо, станом на 20 січня в Україні від грипу загинула 51 людина.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.