Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

навчальні заклади

Четвер, 21 січня 2016, 16:36

У Львові не планують вводити карантин у школах

навчальні заклади

У зв’язку з епідемією ГРЗ та грипу вже у 16 областях введені карантинні заходи. Втім, у Львові школи поки що не закриватимуть на карантин.

Про це сьогодні заявив начальник управління охорони здоров’я міської ради Володимир Зуб, як передає кореспондент Варіантів.

«У школах вводять карантин тоді, коли 40% учнів є відсутніми. Станом на сьогодні у львівських навчальних закладах рівень відсутності дітей через хворобу складає 17%», – зазначив Володимир Зуб.

За його словами, в Україні є десять міст, де зараз зафіксований великий показник захворюваності, і Львів входить у цю десятку.

«Щотижня ми оновлюємо нашу статистику захворюваності. Минулого тижня, з 11 по 18 січня, у Львові захворіло на ГРЗ 4534 людини, половина з яких діти. А лише за три дні цього тижня у нас зафіксовано 4728 випадків захворюваності, що фактично дорівнює даним попередніх семи днів. Тому я прогнозую, що до кінця цього тижня ця цифра збільшиться вдвічі», – зауважив Володимир Зуб.

Якщо така динаміка збережеться, то, як стверджують фахівці, найближчим часом Львів досягне епідеміологічного порогу. Лише тоді постане потреба у встановленні більш широких обмежувальних заходів, в тому числі й у шкільному  карантині, оскільки більшу частину захворюваних точно складатимуть діти.

Зазначимо, за даними Міністерства охорони здоров’я, станом на 19 січня сімнадцять областей наблизились до епідемічного порогу по випадках захворювання на ГРВІ та грип. Більше того, у Донецькій та Рівненській областях цей показник уже перевищено. 

Як заявила сьогодні на брифінгу позаштатний епідеміолог Міністерства охорони здоров'я України Ірина Колеснікова, повідомляє кореспондент РБК-Україна, станом на 21 січня від грипу в Україні загинуло 60 осіб.

Нагадаємо, станом на 20 січня в Україні від грипу загинула 51 людина.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.