Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Середа, 27 січня 2016, 13:17

Львівські депутати закликають нардепів не голосувати за особливий статус Донбасу

Львівська облрада

Спільне звернення депутатів до ВРУ та президента про недоцільність надання Донецькій та Луганській областям особливого статусу зачитав голова фракції Радикальної партії Ляшка у Львівській облраді Юрій Візняк.

Вчора, 26 січня, на сесії Львівської обласної ради депутати вирішили звернутися до Верховної Ради України щодо недоцільності внесення змін до Конституції України про особливий статус Донецької та Луганської областей.

Це рішення підтримали 50 депутатів облради, зокрема члени фракцій: Радикальна партії Ляшка, Народний Рух України, ВО "Свобода", ВО "Батьківщина", Укроп, Громадський рух "Народний контроль" та "Об'єднання "Самопоміч".

Як йдеться у зверненні, свобода та суверенітет України перебувають під загрозою, адже російські окупанти, які здійснили анексію Криму і розпочали війну на Донбасі, прагнуть легалізувати свої загарбницькі дії і змусити міжнародну спільноту визнати так звані ЛНР і ДНР цілком підконтрольними Кремлю.

"Узаконення дій терористів може відбутися шляхом прийняття Верховною Радою України відповідних змін до Конституції України, які передбачають особливий порядок місцевого самоврядування на окремих територіях Донецької та Луганської областей. Фактично, це особливий статус Донбасу й легалізація влади терористичних угруповань, які за підтримки російських окупантів та за їх безпосередньої участі вбивали і вбивають українських Героїв зі Збройних Сил та добровольчих батальйонів, вбивали і вбивають мирне населення, знищували і знищують збудовану за десятки років інфраструктуру, вели і ведуть агресивну антиукраїнську пропаганду, всіляко переслідуючи і залякуючи проукраїнське населення", – йдеться у зверненні.

Відтак, депутати закликають народних депутатів не голосувати за зміни до Конституції України, які стосуються особливого статусу Донбасу.

"Ще більше застережень викликає право Президента України зупиняти "повноваження голови громади, складу ради громади, районної, обласної ради", яке може застосовуватися на невизначений строк і необмежену кількість разів. Також велике занепокоєння викликає інститут "тимчасового державного уповноваженого", – йдеться у зверненні.

У Львівській облраді вважають, що повноваження префекта зупиняти дію актів органів місцевого самоврядування посилять корупцію та зроблять органи місцевого самоврядування повністю підконтрольними префектам.

"Запропонований механізм зупинки актів призведе до того, що органи місцевого самоврядування будуть змушені де-факто погоджувати всі свої акти з префектами", – йдеться у зверненні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.