Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Марш під стінами управління Національної поліції

П'ятниця, 29 січня 2016, 19:27

Добробати пройшли маршем по Львову протестуючи проти репресій

Марш під стінами управління Національної поліції

Бійці добровольчих батальйонів "Торнадо", "Карпатська Січ", "Азов", "Айдар", "ОУН", "Правий сектор" пройшли маршем провівши бесіди з керівниками львівських силових відомств: Національної поліції, прокуратури, Служби безпеки.

Учасники АТО провели акцію протесту у відповідь на переслідування та незаконні ув'язнення бойових побратимів. Учасники добровольчих батальйонів просили львівських силовиків не переслідувати партріотів та учасників добровольчих батальйонів та ігнорувати злочинні накази зроблені представниками вищих ешелонів влади.

Збір учасників відбувся під пам'ятником Івану Франку. Звідти близько трьох сотень демонстрантів рушили до управління Національної поліції, де провели розмову з Дмитром Загарією.

Далі колона рушила до площі Галицької, де учасники маршу влаштували повішення шоколадного опудала і облили вітрину магазину "Рошен".

На проспекті Шевченка вояки поговорили з головним прокурором Львівщини Романом Федиком. Вояки висловили своє обурення бездіяльністю прокурорів у справі утримуваних в СІЗО вояків-добровольців, яких спрвокував і побив працівник СБУ Валентин Будько.

Про цей самий випадок представники добробатів вели мову з заступинком очільника СБУ Костянитоном Мацерою на вул. Вітовського біля управління СБУ у Львівській області. Поміж іншим боєць батальйону ОУН намагався дізнатись у Костянтина Мацери дії СБУ щодо сепаратистських висловлювань Української Галицької Асамблеї та Володимира Павліва.

Протягом маршу активісти вигукували гасла "Міліція з народом! Мусора з уродом! Свободу патріотам! Слава воїнам АТО!" та інші. Перехожим роздавали інформаційний бюлетень "Правого сектора". Починаючи від площі Міцькевича аж до завершення маршу активісти палили піротеніку. Завершився марш під пам'ятником жертвам комуністичних злочинів на пл. Шашкевича.

Нагадаємо, що цього місяця батальйон "Торнадо" провів у Львові мітинг проти ув'язнення вояків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.