Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польща

charivne.info

Середа, 3 лютого 2016, 13:08

ВРУ ратифікувала договір про 100 млн євро від Польщі на ремонт доріг Львівської митниці

Польща

Верховна Рада ратифікувала договір про залучення у Польщі 100 млн євро кредиту на розбудову прикордонної інфраструктури.

Сьогодні, 3 лютого, Верховна Рада ухвалила законопроект №0076 "Про ратифікацію Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов'язаної допомоги". Його підтримали 242 народних депутатів.

Згідно із законопроектом, уряд Польщі надасть Україні кредит у 100 млн євро для фінансування проектів з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури, облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону та інших проектів, погоджених сторонами.

Термін кредитування становить 30 років, а відстрочка платежу за кредитом та процентами за користування – 5 років; процент за користування кредитом – 0,15; обсяг товарів польського виробництва, використаних при реалізації проектів має бути не меншим ніж 60% від вартості контракту.

"Ратифікація Угоди дозволить Україні забезпечити фінансування проектів з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури, облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону та ряду інших проектів", – йдеться у законопроекті.

Нагадаємо, угоду про надання кредиту підписали у вересні міністр фінансів України Наталія Яресько та міністр фінансів Польщі Матеуш Щурек.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.