Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Четвер, 4 лютого 2016, 10:06

Порошенко проти відставки Абромавичуса

Петро Порошенко

Петро Порошенко вважає, що Айварас Абромавичус не повинен йти з посади міністра економічного розвитку і торгівлі.

Про це повідомляє Euronews.

За словами президента України Петра Порошенка, Айварас Абромавичус має залишитися і продовжувати реформи, а звинувачення, які пред'явив міністр, має розслідувати Національне антикорупційне бюро.

Конкретно Айварас Абромавичус звинуватив першого заступника глави фракції Блоку Петра Порошенка Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади у держкомпаніях.

"Я і моя команда не готові служити прикриттям для відновлення старих і створення нових схем в інтересах окремих політичних та бізнес-гравців. У мене та моєї команди немає бажання бути ширмою для відвертої корупції чи підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче у стилі старої влади встановити контроль за державними грішми", – так пояснив своє рішення піти у відставку Абромавичус.

Зазначимо, Кононенко ці звинувачення відкидає, а прем‘єр-міністр Арсеній Яценюк виступив на захист усіх міністрів, які наважуються на відставку через політичний тиск.

Водночас більшість політиків, у тому числі з президентської фракції, висловили підтримку міністру економіки.

Нагадаємо, 3 лютого мінстр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив, що хоче подати у відставку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.