Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

обмін валют

П'ятниця, 5 лютого 2016, 14:51

У 2016 році економіка відновить зростання лише на 1,1%

обмін валют

Цього року інфляція становитиме 12%, а ВВП України зросте лише на 1,1%.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Відтак, за прогнозами Нацбанку, у 2016 році інфляція зберігатиметься на рівні 12%, а у 2017 році, як очікується, вона зменшиться до 8%.

Стримуватимуть інфляцію низькі світові ціни на продовольство, хоча підвищення тарифів все ще продовжуватиме впливати на інфляцію.

Також, за підсумками 2015 року, зниження реального ВВП оцінено на рівні близько 10.5%. Нацбанк переглянув прогноз зростання ВВП у 2016 році з 2,4% до 1,1%. 

"Це зумовлено реалізацією ризику щодо падіння сировинних цін, погіршенням очікувань щодо темпів зростання світової економіки і новими обмеженнями в торгівлі з Росією. Всі три чинники призведуть до подальшого зниження експорту та збільшення дефіциту поточного рахунку до 2,5 млрд дол (попередній прогноз – дефіцит у розмірі 1,2 млрд дол.)", – йдеться у повідомленні Нацбанку.

 Окреслені прогнози передбачено базовим сценарієм, який є найбільш ймовірним. В його основі лежать припущення, що ситуація на сході країни не погіршуватиметься, співпраця з Міжнародним валютним фондом продовжиться, ціни на світових товарних ринках стабілізуються, банки поступово відновлять кредитування. Водночас, у документі розглядаються й інші сценарії.

Нагадаємо, за попереднім прогнозом Нацбанк погіршив прогноз зростання ВВП України з 2,4% до 1,1%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.