Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Наталія Яресько

Понеділок, 8 лютого 2016, 13:23

Яресько пропонує реструктуризувати іпотечні кредити 37 тис українцям

Наталія Яресько

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, розроблений з метою вирішення проблеми валютних іпотечних кредитів.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Відтак, у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №4004 «Про реструктуризацію зобов’язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, що отримані на придбання єдиного житла (іпотечні кредити)», розроблений Міністерством фінансів.

«Ми вважаємо, що валютні кредити потрібно реструктуризувати лише тим громадянам, що брали їх на придбання власного житла, та які, як наслідок, через неспроможність сплатити кредит можуть залишитися без єдиного свого помешкання. Лише це буде справедливим по відношенню до решти громадян нашої країни, більшість з яких не брали кредитів, а жили за власними коштами», – зазначила міністр фінансів України Наталія Яресько.

Зокрема, кількість родин, які матимуть право на реструктуризацію валютних іпотечних кредитів, складає приблизно 37 тис на загальну суму понад 20 млрд грн.

За словами Яресько, законопроект не несе загроз для банківської системи: його погоджено з 19 найбільшими банками України, що володіють 75% активів у банківській системі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.