Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львіввугілля

lvug.com.ua

Вівторок, 9 лютого 2016, 14:31

Цього року "Львіввугілля" не приватизують

Львіввугілля

У Міненерговугілля приватизацію вугільних шахт відклали на невизначений термін через велику заборгованість.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як зазначив сьогодні, 9 лютого, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин під час засідання профільного парламентського комітету, приватизація вугільних шахт наразі не можлива через їхню заборгованість.

"Приватизація не йде, так як шахти обтяжені боргами, списати їх не представлялося можливим. Виділити окремі шахти і приватизувати також неможливо. Плюс інвестклімат, військові дії, ризики зі збутом говорять про неможливість приватизації в даний момент", – наголосив Володимир Демчишин.

За його словами, потрібно прописати чіткі правила і прорахувати економічний ефект для інвестора і для шахти для того, щоб збалансувати її фінансове становище за півроку чи рік.

Демчишин також додав, що існує 9 перспективних лав і вже є інтерес інвесторів до таких проектів на "Львіввугіллі".

Нагадаємо, у липні уряд вирішив ліквідувати неприбуткову шахту "Зарічну" ДП "Львіввугілля". Ще у травні Міністерство енергетики та вугільної промисловості повідомило про свої плани закрити 11 державних шахт в 2015 році.

Окрім цього, уряд вирішив приватизувати всі шахти України.

Зазначимо, нещодавно приватна компанія "ДТЕК" відмовилася купувати вугілля, видобуте на львівських шахтах. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.