Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лісове господарство

Вівторок, 9 лютого 2016, 17:55

На Львівщині посилять контроль за вирубкою лісів

лісове господарство

Львівські депутати вирішили запровадити механізми громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області.

На наступній сесії Львівської облради, яка відбудеться 16 лютого, депутати вирішили затвердити механізми громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області.

Зокрема, запровадити систему контролю за використанням лісу зобов'язані: Львівське ОУЛМГ (А. Дейнека), ОКСЛГП «Галсільліс» (П. Пешко), ДП «Львівський лісокомбінат» (В. Сідорков), Сколівський військовий лісгосп (І. Данюк), Старицький військовий лісгосп (О. Ференц), Мостиське військове лісництво (Р. Семерак), НПП «Яворівський» (М. Біляк), ПЗ «Розточчя» (Я. Бовт), Страдчівський НВЛК (М. Свистак) 

Як йдеться у проекті рішення, метою запровадження контролю є посилення охорони лісів від самовільних рубок, припинення незаконного обігу деревини в області, запровадження відкритості та прозорості господарської діяльності постійних лісокористувачів області.

Серед заходів, які збираються впровадити: GPS/GPRS-моніторинг руху лісовозного транспорту та рейдових бригад, електронний облік деревини, рух справ про браконьєрство, проведення лісовідновлювальних робіт та видача дозволів (лісорубних квитків), а також плани проведення рубок.

Зазначимо, проект підготувала постійна комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради, головою якої є депутат від Народного контролю Андрій Білоус.

 Нагадаємо, у Львівській обласній раді сформовано 12 постійних комісій.   

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.