Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Комунальний спортивний майданчик

nash.lviv.ua

Середа, 10 лютого 2016, 12:18

Львівську мерію зобов'язали виділилити гроші на будівництво спорткомплексів та басейнів

Комунальний спортивний майданчик

Порошенко зобов'язав місцеву владу сформувати низку сучасних спортмайданчиків, басейнів, нові маршрути для пішого, водного та вело туризму.

Про це йдеться в указі Президента України Петра Порошенка «Про Національну стратегію з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року».

«Національна стратегія розроблена на виконання Стратегії сталого розвитку Україна – 2020 з метою формування умов для оздоровчої рухової активності та здорового способу життя, формування здоров'я громадян як найвищої соціальної цінності в державі», – йдеться в указі.

Стратегія передбачає спорудження, зокрема й у Львові, низки сучасних спортмайданчиків у місцях масового відпочинку громадян, а також на базі загальноосвітніх навчальних закладів.

Усі спортивні площадки мають бути легкодоступними для різних верств населення, насамперед для малозабезпечених.

Згідно з указом, також мають розробити нові проекти будівництва комунальних спортивних комплексів та плавальних басейнів. Кошти на реалізацію оздоровчої стратегії повинні виділятись із місцевих бюджетів.

Також у стратегії зазначено, що необхідно збільшити кількість спортивних заходів для активного сімейного відпочинку, облаштувати безпечні маршрути для пішохідного, велосипедного та водного туризму і створити мережі літніх шкіл плавання на відкритих водоймах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.