Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

АТО

Середа, 10 лютого 2016, 14:27

Командир батальйону продав авто, яке львівський фонд виділив для бійців АТО

АТО

Позашляховик, який фонд "Допомога і турбота" видав бійцям у зоні АТО ще минулого року, зник, як і карета "швидкої допомоги".

Як повідомляє "Львівська хвиля", до цього причетний один із чиновників обласної адміністрації, який раніше служив у батальйоні Луганськ-1 та був заступником комбата.

Зазначимо, позашляховик "Опель Фронтейра" для потреб бійців попросив у фонду "Допомога і турбота" заступник командира батальнону Андрій Умрихін.

"Волонтери привезли позашляховик із Польщі. Ми його технічно перевірили, відремонтували, заправили повністю та урочисто передали Андрію Умрихіну, який поїхав служити в зону АТО. І зараз ми дізнаємось, що цей автомобіль згаданий пан просто продав своєму товаришу. Цей товариш нам підтвердив інформацію", –наголосив голова фонду "Допомога і турбота" Мирослав Хом’як.

Авто продали у зоні АТО водію батальйону Луганськ-1 Петру – за 28 тисяч гривень, незважаючи на те, що позашляховик уже числився у вояків та навіть був із спеціальними зеленими номерами.

"Ми запитували, як він може продавати батальйонну машину. А він казав, що це його, мовляв кошти в неї вклав, а відтак може нею розпоряджатися. Спочатку 30 тисяч гривень за неї просив. Та ще й швидку пропонував", – заявив комбат Костянтин Скліфус.

Щодо карети "швидкої допомоги", то її Андрію Умрихіну передали волонтери із Жовкви. Раніше вона служила захисникам біля донецького аеропорту.

"Хлопці написали на капоті всі населені пункти, де вона була, хто на ній їздив, також була наліпка "Ніхто, крім нас" 80-ї бригади. Андрій сказав, що все це залакує гарно, забрав ту "швидку". А потім вона десь пропала. Хоча хлопці казали, що її десь бачили в районі населеного пункту Кримське. Це, припускаю, 29 пост", – повідомив Віктор Візничак із "Самооборони" міста.

Наразі волонтери заявили, що готують заяву в поліцію та вимагають порушення криміналу за фактом шахрайства.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.