Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Середа, 10 лютого 2016, 15:30

Львівська і Луганська «Батьківщини» об’єдналися заради воз’єднання Сходу і Заходу

Львівський і Луганський осередок Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» спільно координуватиме місцеві волонтерські рухи, а також передаватиме гуманітарну допомогу військовим у зону АТО.

Про це сьогодні заявив керівник Львівської обласної організації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, як передає кореспондент Варіантів.

«Аби стерти межу від Сходом і Заходом України, ми вирішили об’днати наші сили», – наголосив Михайло Цимбалюк.

За його словами, спільна праця та галицька гостинність і традиції зможуть поєднати дві частини України.

«Членів Луганської організації та їх сім’ї я запросив до Львова на святкування великодніх свят. Ми плануємо прихистити їх у родинах членів Львівського осередку, адже тільки так вони зможуть перейнятися цим духом християнського свята, подивились, як Галичина вміє святкувати Великдень. Показати їм Львів, познайомити з нашими гостинними людьми, саме це допоможе стерти межу між людьми зі Східної України та Західної», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Більше того, осередки разом допомагатимуть волонтерам, що відправляють у зону АТО продукти, одяг чи просто підтримують бойовий дух українських військовослужбовців.

«Ми разом координуватимемо волонтерську діяльність, зокрема жіночий батальйон з Дублян. Спільними зусиллями ми продовжимо ремонтувати медичне обладнання, яке згодом з підрозділом батальйону Святого серця відправиться в Луганську область. А найближчим часом ми здійснимо гуманітарний десант Львівської Батьківщини в Донецьк та Луганськ», – додав Михайло Цимбалюк.

Для голови Луганської обласної організації ВО «Батьківщина» Ірини Верігіної таке об’єднання є дуже символічним, адже саме львівські військовослужбовці обороняли територію тамтешнього аеропорту.

«Для мене дуже важливо, що ми з Михайлом Цимбалюком домовилися про співпрацю Луганської та Львівської Батьківщини. Я давно хотіла тут побувати, адже саме в Луганській області дислокувалась бригада десантників зі Львова. Саме вони першими прийшли на територію Луганщини й мужньо обороняли наш аеропорт», – розповіла Ірина Верігіна.

Одним із найперших заходів, які організують об’єднані осередки «Батьківщини» буде поїздка волонтерок з Дублян у зону АТО з концертом, аби підняти настрій та бойових дух українських військових.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.