Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

групи швидкого реагування Львівщини

Четвер, 11 лютого 2016, 17:50

Від сьогодні поліція патрулюватиме містечками і селами Львівщини

групи швидкого реагування Львівщини

Відтепер 600 поліцейських патрулюватимуть у всіх районах Львівської області, аби забезпечити порядок як у невеликих містечках, так і в селах.

Про це сьогодні, як передає кореспондент Варіантів, повідомила Голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе під час свого візиту до Львова.

«Сьогодні ми випускаємо на роботу близько 600 людей, які працюватимуть у групах швидкого реагування у всіх районах Львівщини. Їхня особливість полягає у тому, що вони миттєво реагуватимуть на виклики. На місце події у маленькі міста група прибуватиме за 7-10 хвилин, а в села – за 20-30 хвилин», – розповіла Хатія Деканоідзе.

З початком роботи груп швидкого реагування у поліції очікують збільшення кількості розкритих злочинів, забезпечення відчуття безпеки кожній людині, незалежно від того, чи вона живе у великому місті, чи у маленькому селищі.

«Сьогодні кожна людина повинна відчути, що поліція її захищає й допомагає їй. Кожен повинен зрозуміти, що всі справи в поліції, які відбувались раніше за зачиненими дверима, закінчились. І поліція тепер працює по-іншому», – наголосила Хатія Деканоідзе.

Для патрулювання шістьом сотням поліцейських виділили 74 машини. А мінімальна зарплата поліцейського, який тільки-но прийшов на службу, складатиме 4100 гривень. Але в залежності від звання та вислуги вона збільшуватиметься.

«У групи швидкого реагування ми відбирали найкращих працівників поліції, що зарекомендували себе відповідним чином на службі. Це також люди, які працювали безпосередньо з населенням, які знають про ті реальні проблеми мешканців», – розказав т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції  у Львівській області Дмитро Загарія.

Втім, львівським поліцейським, яких відібрали для патрулювання в області, треба ще попередньо пройти переатестацію.

«Переатестація – це перший етап очищення. Очищення від тих правоохоронців, які сьогодні думають, що все залишилось по-старому, а  нові часи не настали. В Національній поліції немає місця тим людям, які й надалі хочуть брати хабарі й вирішувати важливі питання за зачиненими дверима», – зауважила Хатія Деканоідзе.

Перед прийняттям зміни усі поліцейські проходитимуть інструктаж, аби знати, які проблемні ситуації відбулися в районі, коли їх не було на службі, а також що хвилює людей в тому чи іншому містечку, селі. Цей інструктаж, як зазначила очільниця Національної поліції, – реальна і необхідна поліцейська практика.

Чи не єдиною проблемою груп швидкого реагування сьогодні є брак спецзасобів. Відтак, у поліціянтів немає достатньої кількості нагрудних камер, а також техніки, яка б дозволяла діставатись до місця події навіть під час неспрятливої погоди.

«Сподіваємось, що держава візьме до уваги це і забезпечить підрозділи поліції всім необхідним, аби вони могли дістатися до місця пригоди незалежно від погодніх умов», – підсумував Дмитро Загарія.

Львівщина – друга область, де запрацювали групи швидкого реагування. Вперше офіційно патрулювання таких поліцейських груп ввели у Білій церкві, а зовсім скоро вони з’являться ще й у Харкові.

Нагадаємо, раніше у вигляді експерименту запровадили поліцейські групи швидкого реагування у Самбірському районі. Згідно з ним  кількість звернень до поліції зросла на 40-50%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.