Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська обласна контора прокату кінофільмів

Четвер, 11 лютого 2016, 18:41

Контору прокату фільмів можуть перенести у кінотеатр "Львів"

Львівська обласна контора прокату кінофільмів

У Львівській облраді пропонують утворити Центр галицького та українського кіно на базі кінотеатру "Львів".

Про це сьогодні кореспонденту Варіантів повідомив голова комісії з питань культури та ЗМІ Львівської облради Юрій Візняк.

"З ініціативи нашої комісії до 20 березня проводитимуться різні обговорення, щоби дізнатися позицію громадськості, міської ради стосовно такої нашої ідеї. Якщо громадськість її підтримає, то на території кінотеатру Львів будуть утворені центри галицького, українського кіно", –  розповів Юрій Візняк.

Відтак, члени комісії з питань культури та ЗМІ облради пропонуватимуть перенести Львівську обласну контору прокату фільмів у приміщення кінотеатру.

"Нам неважливо, де буде розташована контора кінопрокату, нам важливо те, щоб вона виконувала належно свої функції і відпрацьовувала виділені їй кошти", – додав Юрій Візняк.

Зазначимо, що Львівська контора кінопрокату отримує близько 700 тисяч гривень на рік з бюджету області.

Як зазначав ще у 2014 році директор КП ЛОР "Львівська обласна контора прокату кінофільмів" Андрій Бабінський, всі отримані кошти йдуть виключно на виплату зарплат працівникам комунального підприємства. А оплату оренди приміщення та різні технічні питання підприємство вирішуємо самостійно.

Як повідомляли Варіанти раніше, депутати облради планують ліквідувати контору прокату кінофільмів, а її функції передати "Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.