Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

bbc.com

П'ятниця, 12 лютого 2016, 10:10

Туреччина вимагає матеріальної допомоги у ЄС через біженців

біженці

Туреччина вимагає в міжнародної спільноти збільшити фінансову допомогу, інакше погрожує знову відкрити біженцям шлях до ЄС.

Про це повідомляє Euronews.

Наразі тисячі втікачів скупчилися на кордоні в очікуванні нагоди потрапити до Туреччини. Біженці просять турецьку владу прийняти їх, але кордон і надалі залишається закритим.

"В Едірне ми посадили біженців на автобус і завернули їх назад від грецького й болгарського кордонів. Але так можна зробити лише раз чи два. А далі ми можемо відчинити двері і сказати їм: "Щасливої дороги!", – заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Ердоган знову закликав до створення в Сирії зони, забороненої для польотів. Він убачає у цьому єдиний шлях для припинення припливу біженців.

Зазначимо, за останні дні понад 2 тисячі сирійців прийшли з Алеппо до табору Атама, де вже мешкало понад 70 тисяч людей з різних частин Сирії. У Туреччині вже живе 2 з половиною мільйони сирійців.

Нагадаємо, Європейський Союз пообіцяв виділити Туреччині 3 млрд євро на нелегальних мігрантів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.