Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ощадбанк

news.liga.net

П'ятниця, 12 лютого 2016, 11:48

Понад 20% акцій держбанків "Укрексімбанк" та "Ощадбанк" планують продати

ощадбанк

Уряд планує продати не менше 20% акцій двох державних банків "Укрексімбанк" та "Ощадбанк" та профілювати їх діяльність.

Про це повідомляє УНІАН.

Як зазначила 11 лютого на засіданні Кабінету міністрів України міністр фінансів Наталія Яресько, уряд розробив стратегію реформування банківського сектора, що передбачає можливість продажу пакетів акцій системних державних банків, до яких належать "Укрексімбанк" і "Ощадбанк", а також профілювати їх діяльність.

"Стратегія передбачає поділ держбанків на системоутворюючі та несистемоутворюючі. До першої групи належать "Ощадбанк" і "Укрексімбанк", за якими передбачено продаж не менше 20% акцій в середньостроковій перспективі до середини 2018 року. Для системоутворюючих банків, таких як "Укргазбанк", "Родовід", УБРР, розроблено як стратегію виходу держави з акціонерів шляхом приватизації, так і ліквідації", – наголосила Наталія Яресько.

За її словами, "Ощадбанк" займатиметься роздрібним сегментом ринку, а "Укрексімбанк" буде профільований на обслуговування експортно-імпортних операцій.

Зазначимо, частка державних банків у банківській системі України складає близько 30%. Наразі Міністерство фінансів володіє часткою в капіталі трьох банків: "Укрексімбанку", "Ощадбанку" і "Укргазбанку". У перших двох банках частка держави становить 100%, в третьому – 93%.

Також держава володіє 99,9945% акцій Українського банку реконструкції і розвитку (УБРР), створеного рішенням уряду у травні 2003 року.

Нагадаємо, нещодавно уряд прийняв рішення про докапіталізацію Укрексімбанку та Ощадбанку. Зокрема, до статутного фонду Укрексімбанку вноситься майже 10 млрд грн, а до статутного фонду Ощадного банку – майже 5 млрд грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.