Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцинація проти поліомієліту

golos.ua

П'ятниця, 12 лютого 2016, 16:35

На Львівщині продовжили період вакцинації проти поліомієліту

вакцинація проти поліомієліту

Міністерство охорони здоров’я України прийняло рішення продовжити третій тур вакцинації проти поліомієліту ще на тиждень.

Про це сьогодні, як повідомляє кореспондент Варіантів, розповіла перша заступниця Міністра охорони здоров’я Олександра Павленко.

«Наразі третій тур вакцинації проти поліомієліту проходить із низьким показником у зв’язку з епідемією грипу. Відтак, МОЗ прийняло рішення продовжити третій тур вакцинації ще на тиждень», – заявила Олександра Павленко.

У першому турі вакцинацію пройшло 65% дитячого населення України, а у другому  – 70%. Наприкінці третього туру в МОЗ сподіваються отримати показник у 95%.

«Два тури вакцинації ми проводили з вакциною, що була закуплена за гроші канадського уряду на прохання України та дитячого фонду Юнісеф. Наразі завершується третій тур. Вакцина, яка надійшла в Україну, є гуманітарною допомогою і була закуплена за кошти Європейського співтовариства. Тож ми дуже вдячні, що європейське співтовариство реагує на таку проблему як спалах поліомієліту в Україні», – зауважила Олександра Павленко.

Наразі у Львівській області лише 39% дітей пройшли вакцинацію проти поліомієліту. Втім, представники Мінохорони здоров’я переконані, що додатковий тиждень вакцинації значно підвищить цей показник.

Натомість голова департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадмінстрації Богдан Чечотка запевнив, що процес вакцинації на Львівщині є абсолютно безпечним і прозорим.

«Ми створили всі необхідні умови для цього: отримано достатню кількість вакцини, збережено холодовий ланцюг, забезпечено 1100 кабінетів для вакцинації в області. Ми зробили все для того, щоб кожен міг прийти і отримати дозу вакцини проти поліомієліту для своєї дитини», – наголосив Богдан Чечотка.

Також на Львівщині підготовлено 36 тренерів, які можуть інформувати громадськість про важливість вакцинування від поліомієліту, працювати з усіма працівниками медичної ланки.

Ці тренери перевірили практично всі кабінети профілактичних щеплень на території Львівщини.

«Вони довели, що умови в кабінетах відповідають усім нормам. Тож батьки не повинні боятися прийти з дитиною в кабінет профілактичних щеплень і зробити щеплення. Більше того, кожна мама самотужки може переконатися в ефективності вакцини, оскільки кожен флакон містить термоіндикатор, по якому легко зорієнтуватися, чи придатна вакцина до використання, чи ні», – запевнила лікар-епідеміолог Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко.

Тож батьків закликають не боятися і не зволікати із вакцинацією, адже поліомієліт – небезпечна хвороба, ліків від якої не існує. А єдиним захистом у світі від неї є вакцинація. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.