Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Львів туристичний

Середа, 17 лютого 2016, 13:36

Минулого року Львів відвідало два мільйони туристів

Львів туристичний

У 2015 році у сфері туризму Львова збільшилася кількість гостей, відкрилися нові готелі та ресторанні заклади, а також покращився імідж міста на українській та світових аренах. 

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

За підрахунками, проведеними на основі маркетингових досліджень та соціологічних опитувань, протягом минулого року Львів відвідало близько двох мільйонів туристів.

Серед них левову частку складають українські громадяни, що приїжджають до Львова задля відпочинку й проведення дозвілля.

До міського бюджету за 2015 рік надійшло 2586,4 гривень від туристичного збору. Втім, згідно з даними департаменту розвитку Львівської міськради, ця цифра щороку зростає у зв’язку з відкриттям нових і реконструкцією вже існуючих закладів розміщення, збільшенням вартості проживання й часу перебування туристів у місті.

«Індустрія туризму породила у Львові майже 15 нових професій. Відтак, кожна одинадцята людина минулого року була задіяна в цій індустрії», – зазначив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Протягом минулого року до Центру туристичної інформації звернулось більше 57 тисяч осіб із 99 країн світу. Серед них 32% склали іноземці.  

А в 2014 році по необхідну інформацію до центру звернулось понад 40 тисяч туристів.

Як зазначив Андрій Москаленко, цьогоріч у міськраді планують збільшити кількість туристів на 100-200 тисяч людей. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.