Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

Чемпіонат світу з шахів серед жінок у Львові

Середа, 17 лютого 2016, 16:29

Святослав Вакарчук зробить хід на жіночому шаховому фіналі

Чемпіонат світу з шахів серед жінок у Львові

Музикант погодився на пропозицію зробити перший хід у одній з партій між Марією Музичук та Хоу Іфань, що відбудеться у Львові 

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив виконавчий директор львівської дирекції з підготовки та проведення Чемпіонату світу з шахів серед жінок Назар Фірман. На кожну з партій матчу запрошують віп-персон. Серед них: ректор "Львівської політехніки", футболісти ФК "Карпати", власник банку "Львів" і гросмейстер Маргеір Петурссон.

«Ми передбачили на купівлю шахового інвентарю,  На всю програму фіналу Чемпіонату ми витратимо 6,4 млн гривень, з яких 230 тисяч на дитячий шаховий фестиваль та спортінвентар, зокрема 10 спеціальних дошок для дітей, в яких вади зору – їх виготовляють за кордоном. Близько 500 тисяч спрямовані на підготовку Марії Музичук до матчу», – розповів начальник управління сім'ї, молоді та спорту Львівсько міської ради Володимир Шнайдер.

В час матчу, тобто між 1 та 18 березня, відбудеться низка заходів таких як дитячий шаховий фестиваль, лекції тренерів ФІДЕ для підвищення майстерності наших тренерів.

Палац Потоцьких буде поділено на кілька зон. До кімнати, в якій відбуватиметься матч глядачі не матимуть доступу. Там будуть лише судді та представники ФІДЕ. В глядачів буде можливість переглядати матч в інтернеті. Онлайн-трансляція вестиметься двома потоками: україномовним та англомовним. Від України коментуватимуть гру Адріан Михальчишин, Віта Криворучко, Михайло Олексієнко, Марта Літинська, Неллі Алексанян. 

В одній з кімнат палацу можна буде переглядати матч на екрані, це буде 20-30 місць на одну партію (300-400 на увесь матч), ми їх будемо або розігрувати через радіо або видаватимемо запрошення. 

Наталія Музичук повідомила, що з приводу виходу її доньки жо шахового фіналу Укрпошта готує друк спеціального конверту з портретом сестер Музичук.

Церемонія відкриття запланована на 1 березня у Львівському оперному театрі, де також визначать якими фігурами гратимуть гросмейстерки перших чотири партії). Китайська делегація прибуде до Львова 24 лютого. Учасники чемпіонату разом з делегаціями поселять у готель "Леополіс".

Нагадаємо, що вчора депутати обласнї ради виділили на проведення матчу за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок 2016 року додатково 3 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.