Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Прокуратура Львівської області

П'ятниця, 19 лютого 2016, 12:13

Генпрокурор більше не призначатиме керівників антикорупційної прокуратури

Прокуратура Львівської області

Верховна Рада позбавила генпрокурора права призначати співробітників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Вчора, 18 лютого, Верховна Рада ухвалила закон №4055 "Про внесення змін до Закону України "Про прокуратуру" щодо забезпечення прозорості в організації діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з метою виконання рекомендацій Міжнародного валютного фонду".

Цей законопроект підтримали 302 народних депутатів.

Відтак, генпрокурор буде мати повноваження щодо призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, першого заступника і заступника керівника цієї прокуратури. Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури буде призначати осіб на інші адміністративні посади в цій прокуратурі.

Призначення на адміністративну посаду в Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі буде здійснюватися за результатами відкритого конкурсу, організацією та проведенням конкурсу якого займатиметься конкурсна комісія. Також конкурсна комісія буде подавати лише по одній кандидатурі на кожну з посад.

Кандидат, відібраний конкурсною комісією на посаду керівника антикорупційної прокуратури, подаватиметься на розгляд генпрокурора, а відібрані конкурсною комісією кандидати на кожну з адміністративних посад подаватимуться на розгляд керівника антикорупційної прокуратури для подальшого призначення на посаду.

Призначення прокурора на адміністративну посаду здійснюється строком на п'ять років.

Нагадаємо, у листопаді генпрокурор Віктор Шокін призначив керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури першого заступника прокурора Криму, львів'янина Назара Холодницького. А нещодавно Шокін подав у відставку.

Зазначимо, 16 лютого у своєму зверненні Петро Порошенко закликав Віктора Шокіна подати у відставку через те, що він не виправдав довіри населення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.