Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

МАФи Львова

promobud.ua

Понеділок, 22 лютого 2016, 11:34

Міськрада перевірятиме МАФи Львова

МАФи Львова

Аби врегулювати ситуацію із розміщенням МАФів у Львові, члени комісії архітектури та містобудування Львівської міськради вивчатимуть це питання у кожному районі окремо.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міськради.

Зокрема, на попередніх засіданнях комісія вже розглядала пропозиції стосовно вилучення з комплексної схеми розміщення малих архітектурних форм. У переліку було 176 проблемних МАФів, з якими дотепер немає підписаних договорів, або проти яких виступають мешканці міста.

Втім, згодом на розгляд комісії подали нову ухвалу, з якої вже було вилучено понад 20 МАФів, адже нібито на них були дозвільні документи.

«Депутати могли наосліп вилучити з комплексної схеми ті суб’єкти підприємницької діяльності, які мали всі документи. Тому наша комісія почала комплексну роботу для вивчення списку щодо вилучення МАФів та ситуації, яка склалась на загал із малими архітектурними формами. Я вважаю, що ми повинні напрацювати концепцію і правила гри»для всіх однакові», – розповів голова комісії Ігор Телішевський. 

Відтак, члени комісії взялися перевіряти МАФи у центрі міста.

«Для якісного опрацювання ситуації і для того, щоб з’ясувати, чи всі МАФи функціонують за призначенням, ми провели їхню фотофіксацію у Галицькому районі. Як з’ясувалось, деякі МАФи не відповідають вимогам, а також ми виявили певні неузгодженості, які треба виправити. Наприклад, були зауваження від представників ТЗОВ Преса про вилучення 4 малих архітектурних форм. Але згодом з’ясувалось, вони готові відмовитись лише від одного кіоску», – зауважив секретар комісії Сергій Івах.

Також депутатська комісія планує змінити типовий вигляд МАФів в історичній частині Львова, напрацювати схему, згідно з якою визначатимуть, де малі архітектурні форми потрібні у місті, а де ні.

Нагадаємо, 19 лютого виконавчий комітет Львівської міськради заборонив оформлення вітрин продукцією алкогольних, слабоалкогольних напоїв у стаціонарних об'єктах торгівлі та МАФах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.